На колата от подписа 1,9jtd при десен завой полуоската оприра в един болт на магарето и в болта на биалетката. Проблема се появи след скачане в дупка. Идеи какво може да е и колко ще ми струва, носачите, накрайниците са здрави, възможно ли е да е тампон на двг?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Полуоската опира в магарето ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщениеНа колата от подписа 1,9jtd при десен завой полуоската оприра в един болт на магарето и в болта на биалетката. Проблема се появи след скачане в дупка. Идеи какво може да е и колко ще ми струва, носачите, накрайниците са здрави, възможно ли е да е тампон на двг?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
По принцип питам, някой от тампоните на мотор да е известен като по-слаб ?
Т.е. кой най-често дава фира, така да задам въпроса
Comment
-
Тампони ДВГ
Моята като я взех също чукаше в дясно при по рязко подаване на газ и се оправи като смених всички тампони - 2-та "цилиндрични", ако мога така да ги нарека, един плосък на скоростната кутия + щангата на мотора. Към момента на смяната всички стари бяха леш. В случая мисля, че на 2-та цилиндрични трябва се обърне най-вече внимание.
п.п. Някой правил ли е успешен дълготраен рециклаж на цилиндричните теампони на двигателя?
Comment
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеПо принцип питам, някой от тампоните на мотор да е известен като по-слаб ?
Т.е. кой най-често дава фира, така да задам въпроса
П.С.Имайте предвид,че тампоните за 156 2.4 са истинска рядкост,от 1.9 стават ама са по-меки и по-бързо дават фира.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщениеВъзможно ли е рециклиране в случая и къде?"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Преди 4 5 години и на мен ми опираше само,
че чашата на вътрешното каре в болта на долния носач.
Поради същата причина,скачане в дупка
Сложиха ми 4 шайби по 2 мм или може и повече да са били,
там където се захваща магарето за гредите и готово.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
Първоначално публикувано от barash Покажи съобщениеПреди 4 5 години и на мен ми опираше само,
че чашата на вътрешното каре в болта на долния носач.
Поради същата причина,скачане в дупка
Сложиха ми 4 шайби по 2 мм или може и повече да са били,
там където се захваща магарето за гредите и готово.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеЕвала,тва е гениален ремонтAlfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Ми гениално или не,за да е по здраво,вързаха моста с канап и тел,
а гаранцията още не е изтекла.
А и май има много странични ефекти,не дърпа,няма проблем с реглажа,височина еднаква
за друго се не сещам.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
Аз съм автотенекеджия и ако не се лъжа за да ти опира полуоската в магарето за мен проблема е един, имаш изместване на геометрията по предницата, тоест удар във въпросното колело. Вземи една рулетка и замери колелото ведниж на кръст и после на дължина, ако можеш и наклона измери. За целта ти трябва канал и се ръководи от контролните точки в основата на роговете на колата.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Comment
Comment